DjurparkenDjurparken    FestivalerFestivaler     GalerierGalerier      MusikMusik


Andra StäderAndra Städer
Mina BöckerMina Böcker
HistoriaHistoria
IdrottIdrott
KulturKultur
RestaurangerRestauranger
SponsorerSponsorer
TransportTransport
TurismTurism

Piotr Sutt är en känd polsk musiker. Han har utexaminerats från Musikhögskolan i Gdañsk och spelar slaginstrument
Sin skicklighet har han förbättrat på många musikkurser som förts av ledande slaginstrumentmusiker: John Beck, Werner Thärichen. Steven Schick, Dave Samuels, David Friedman, Nebojsa Jovan Zivkovic och flera andra.
Som solist har han uppträtt på många konserter och musikfestivaler: "Warsaw Autumn", Festival av Polsk Pianomusik, Int. Festival av Modern musik i Aten, Auditorium RAI i ROM och i flera konserthus i Polen.
I sin repertoar har han många premiärframföranden av polska och utländska orkesterverk och slaginstrumentverk, bl. a.:· W. Thärichen - Konsert för slaginstrument och symfoniorkester
· K.H.Höper - Concerto Ostinato (vibrafon och stråk); Clasique (för 2 marimbor och   orkester)
· A. Reed - Concertino för marimba och stråkorkester
· N. Rosauro - Konsert för vibrafon och stråkorkester

Piotr Sutt har samarbetat med flera kända artister: Zubin Mehta, Jeffrey Tate, Chuck Mangione, John Beck, Witold Rowicki, Steve Reich, George Crumb, Boguslaw Schäffer, K. Mycka.

Sedan 15 år har han undervisat i en av de bästa slaginstrumentklasser i Polen på Musikhögskolan i Gdansk. Hans elever är pristagare i många solo- och kammarmusiktävlingar.
Piotr Sutt har fått flera pris, bl.a. ett av Polska Kulturministeriet.
1985 grundade han och är chefdirektör av "Gdansk Slaginstrumentensamble Jeunesses Musicales".
Sedan 1985 har han varit direktör av Festival av Slaginstrumentmusik i Kalisz.

"GDANSK SLAGINSTRUMENTENSAMBLE JEUNESSES MUSICALES"


Ensamblet grundades 1985 på ett initiativ av Piotr Sutt och består av hans f.d. elever. Ensamblet har turnerat bl.a. i Polen, Italien, Schweiz, Tyskland och Frankrike.
"Gdansk Slaginstrumentensamble Jeunesses Musicales" har gjort inspelningar för Polsk Radio och Polsk TV. I sin repertoar har det de mest kända slaginstrumentverk av J. Beck, J. Thrower, C. Orff, W. Smith, S. Schick, N. G. Rosauro, K.H. Köper, M. Ptaszynska, E. Varese, I. Xenakis.
Dessutom specialiserar sig ensamblet på musik från Afrika, Asien och Sydamerika. Musikerna har själva bearbetat mest kända hiter av klassisk musik och jazzmusik.

KONTAKT
Tel.: 48 501 539 048
Fax: 48 58 557 15 46
e.mail: musiclifepsutt@pro.onet.pl